Anunțuri

» Arhivă 2023

» Arhivă 2021

» Arhivă 2020

» Arhivă 2017

» Arhivă 2016

» Arhivă 2015

» Arhivă 2013

» Arhivă 2012

» Programul simpozionului
» Scrisoare de invitație

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conferința științifică

Universul limbii și literaturii ruse și dialogul culturilor

în lumea contemporană

 

În perioada 3.10.2013 – 06.10.2013, va avea loc Conferința metodico-științifică pe tema: „Universul limbii și literaturii ruse și dialogul culturilor în lumea contemporană”, dedicată împlinirii a 80 de ani de predare a limbii și culturii ruse la Universitatea din București.

Această acțiune, al cărei principal inițiator și organizator este Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Rusă din România (APLLRR) împreună cu Departamentul de Filologie Rusă și Slavă al F.L.L.S., organizată sub egida Asociației Internaționale a Profesorilor de Limba și Literatura Rusă (MAPRYAL) și cu sprijinul Fundațiilor Russkii mir și Rossotrudnicestvo din Rusia, se bucură și de implicarea Ministerului Educației Naționale din România, a Ambasadei Federației Ruse la București, și a Departamentului de Relații Interetnice al Guvernului României. Un aport în organizarea manifestării metodico-științifice îl au și alți parteneri, precum Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), Școala Rusă de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București și Centrul Cultural Rus de pe lângă Academia de Studii Economice din București.

Conferința în discuție, va aduna laolaltă specialiști din țară și străinătate (se estimează un număr de cca 150 de participanți din 18 țări), dascăli din învățământul preuniversitar și universitar care vor dialoga pe marginea lucrărilor prezentate în cadrul secțiunilor de lucru, la masa rotundă, la cele trei master-classuri sau la workshop. În program sunt prevăzute activități variate care au rolul de a promova atât cultura rusă în România, cât și cultura română în rândul participanților străini. Cu această ocazie va avea loc la București și întrunirea Board-ului Internațional al MAPRYAL.

Deschiderea oficială a conferinței și comunicările în plen vor avea loc pe data de 4 octombrie a.c., începând cu ora 9.00, în Aula Magna, respectiv în Sala Magearu a Academiei de Studii Economice (A.S.E.) din București, urmând ca lucrările propriu-zise să se desfășoare la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București din Str. Pitar Moș, nr. 7-13.

Vă așteptăm cu drag!